Reviews

  • Holger und Monika

    Uns hat Alles gefallen. Das Haus war sehr sauber. Es war alles vorhanden was gebraucht wurde. Nichts hat gefehlt. Sehr freundliche Vermieter und Nachbarn. Das war der zweite Besuch, erstmals 2016. Es hat sich nichts zum Abwerten verändert.

    We vonden alles leuk. Het huis was erg schoon. Alles was beschikbaar wat nodig was. Niets ontbrak. Zeer vriendelijke huisbaas en buren. Dit was het tweede bezoek, voor de eerste keer in 2016. Er is niets veranderd om te devalueren.

     

  • Richard en Marlene 10/12/2017

    Qua ligging zit je bij Kas Iguana perfect! Supermarkten, winkelstraat Kralendijk en alle andere toeristische plekjes liggen binnen ‘handbereik’. Het huisje is voorzien van alle gemakken, is mooi schoon en voelt ook heel erg als thuiskomen na een ochtendje snorkelen. Erg handig is ook het ‘duikhok’ waar je je zwemspullen kunt afspoelen maar ook zelf even lekker kunt afspoelen. Het zwembad maakt het absoluut af…hoe heerlijk is het om in de vroege ochtend (wel na achten als de muggen en wim pirie’s niet meer zo actief zijn) even in het water te plonzen? Onze jongens hebben ervan genoten! Heerlijk was het om warm onthaalt te worden op het vliegveld door Charl en Els in het huisje met nootjes (erg lekker!!), pak melk, koekjes en pak Sinaasappelsap (TROPICANA!!!). Wij voelden ons direct thuis en als kers op de taart…Charl en Els hadden voor onze jongens speciaal klamboes opgehangen!! Fantastisch!! Ze hebben er dankbaar onder geslapen, onze dank ook nog daarvoor. Wij hebben genoten van drie weken volledige rust in een hele rustige omgeving waarin alleen de vogels, ezels honden en kippen zich veelvuldig lieten horen. Airco in de slaapkamer is fantastisch maar overdags heerlijk het raam open en lekker laten doorwaaien is onbetaalbaar. Wij hebben een fantastische tijd in Kas Iguana gehad. Dank jullie wel voor ál jullie goede zorgen, Els en Charl! Tot ziens!

  • Nathalie 07/12/2017

    Kas Iguana aan de rand van Kralendijk is een toplocatie. Wij werden opgehaald vanaf het vliegveld zo’n 2,5 km verderop. Els en Charl zijn de 2 topeigenaren van Kas Iguana. Zij zorgen voor een hartelijk ontvangst en weten veel over het eiland. Ze zijn er als je ze nodig hebt, maar zorgen ook voor de privacy in en om het huis.
    Het huis heeft twee mooi verzorgde slaapkamers met genoeg bergruimte. De slaapkamers zijn voorzien van een airco. De keuken is van alle gemakken voorzien en bij aankomst stond er drinken koud in de koelkast naast een lekkere versnapering. Hoe welkom kan je je voelen!
    In de verzorgde tuin ligt een mooi zwembad met (lig)stoelen en een palapa met zitje. Het terras is overdekt, zodat in de schaduw zitten mogelijk is. Het huis is omheind met een hek dat afgesloten kan worden en groene planten. Voor duikers is er een aparte ruimte om alle spullen schoon te maken en te bergen.
    De afstand naar het centrum is 2 km. Kas Iguana is een prima plek om het eiland te onderzoeken. Vooral met alle tips van Els en Charl.
    Dank jullie wel voor de geweldige week!!!

  • Ant & Laura 15/09/2017

    Location is just out of town so a car is a must, Laura and I wanted private and quiet so this was just perfect for us. It may be a little out of town for some people but Bonaire is not big so nowhere is to far away. A car is a great idea on Bonaire to visit all the tourist locations so it is a good idea to rent one. Charl and Els can give you help and advice on this. Holiday home is very clean and perfectly laid out with AC in both the twin bed rooms. Both bedrooms have 2 x single beds with bedding provided and changed weekly. Cooking facilities are great with a large fridge and all utensils for cooking. Bathroom has a hot/cold shower but we never used the hot as the normal water temp was fine for us. Towels are provided and are changed weekly. Outside space is large with seating and BBQ areas. Best part for me was the pool, this is private and is exclusive to the holiday home, water was always above 32c when we visited in September. A great way to relax after a day out sight seeing or for just chilling for the day. Pool area also has sun beds. You can sit in the garden area and watch the Iguanas and lizards running about all day, wildlife on Bonaire is just amazing. We really enjoyed our stay with Charl and Els and plan to return in 2019, fantastic hosts always on hand to help with any issues or to give local advice. 10 out of 10!!

  • Hedzer van der Kooi 01/10/2017

    Tijdens het werkbezoek aan onze studenten CHE op Bonaire hebben mijn collega en ik genoten van kas Iguana. Een zeer compleet ingerichte woning en schoon. Op een relaxte wijze konden wij hier ons werk verrichten en genieten van het comfort.
    Voor onze volgende bezoeken in januari en april 2018 hebben wij opnieuw Kas Iguana geboekt. Els en Charl zijn een goede gastvrouw en gastheer, groot compliment.

  • vakantie op Bonaire
    Rianne 12/08/2017

    Onze bestemming voor dit jaar moest iets bijzonders worden, omdat Jordi in de vakantie 18 zou worden. Bijzonder is het zeker geworden!

    Bij aankomst in Kas Iguana bleek dat des te meer. Via de zijkant van het huis liepen we de tuin in. Wow, wat een fantastische tuin! Wat ook een echte meerwaarde bij een verblijf op Bonaire is, is het zwembad. Na overdag gesnorkeld te hebben in het zoute zeewater, was het heerlijk om daarna een duik te nemen in het zwembad.

    Bonaire is een geweldig eiland, waar we naar hartelust hebben kunnen snorkelen. De onderwaterwereld is werkelijk prachtig! Verder hebben we verschillende uitstapjes gemaakt. Charl en Els hadden ons van tevoren al allerlei tips gestuurd, die ik uitgeprint meegenomen had. Was overigens niet nodig geweest, want deze tips liggen ook al in Kas Iguana. Aan alles is gedacht. Omdat we ’s avonds aankwamen, stond er zelfs al e.e.a. te eten en drinken klaar, zodat we even rustig konden bijkomen en genieten.

    En genoten hebben we! We hebben een heerlijke tijd gehad op Bonaire!

    Beste Charl en Els, bedankt voor de gastvrijheid! Het was fantastisch!

    Groetjes uit Nederland van Arto, Rianne, Jordi & Anouk

  • Johan 08/06/2017

    Ik heb hier een heerlijke vakantie kunnen doorbrengen.
    Bij aankomst op de luchthaven stond Charl mij al op te wachten om mij naar mijn woonst te brengen.
    Daar stonden alvast enkele drankjes in de koelkast en wat versnaperingen. Best wel fijn.
    Een prachtig verblijf met een mooi onderhouden zwembad.
    Plaats voor 4 betekent ook echt voor 4.
    Alles is voorhanden en piekfijn verzorgd.
    Rustig gelegen, een 2-tal km ten oosten van Kralendijk.
    Een dagelijkse wandeling naar het centrum is net iets te ver.
    Maar je hebt op het eiland normaal toch een huurauto nodig,
    dus ook dit vormt geen probleem.
    Op een 5-tal minuutjes ben je al in Kralendijk of aan de zee.
    Charl en Els zijn heel vriendelijke eigenaars,
    die vlak ernaast wonen en alles goed onderhouden.
    Zij houden zich discreet op de achtergrond,
    maar zijn steeds bereid tot een babbel, hulp of raad.

    Charl en Els, bedankt voor de gastvrijheid
    en hopelijk tot volgend jaar.

  • Onder de palapa
    Wim en Tiemke

    Bij de accommodatie was alles aanwezig wat je nodig hebt voor een plezierig verblijf. Er is een zwembad bij het huisje en voldoende ruimte om te kiezen tussen zon en schaduw. De rust bij het huisje was heerlijk nadat je de dag had doorgebracht in de vakantiedrukte. Onze gastheer en gastvrouw waren behulpzaam en vriendelijk. Hartverwarmend was het welkomspakketje met de eerste lekkere dingen zoals koffie, thee, wijn en een koud biertje.

    Een absolute aanrader!

  • Robbert en Gabriëlle 22/04/2017

    Wij zijn de afgelopen meivakantie met onze kinderen (20 en 18 jr) in Kas Iguana geweest. Wat een fantastische ervaring! Een fijn huis met alles wat we nodig hadden om onze vakantie tot een succes te maken. Zelfs een welkomstpakket was aanwezig en verzorgd door Charl en Els. Voldoende gelegenheid in en om het huis om te vertoeven, of het nou in de schaduw of in de zon was. Een grote palapa waaronder we konden zitten om te genieten van een heerlijk briesje. Het zwembad werd keurig onderhouden en schoon gehouden. Bovendien stonden Charl en Els klaar met raad en daad als dat nodig was. Kortom wij gaan zeker een keer terug!

  • Thierry , Laetitia en de kids 01/04/2017

    Tijdens de paas vakantie hebben we 2 weken verbleven in Kas Iguana , en het was super! Hartelijk ontvangst bij aankomst in de luchthaven van Charl , die mij ook naar het autoverhuur bedrijf heeft gebracht om de huur wagen af te halen .
    Eens aangekomen bij de bungalow zagen we meteen dat we gingen genieten van deze twee weken vakantie . Wij kozen deze locatie omdat die heel geschikt is voor duikers. Afspoeldouche, grote spoelbak en op/uit-hangfaciliteiten zijn aanwezig. de bungalow was uitstekend geoutilleerd, heeft o.a. een prima keuken, zeer goede bedden en een ruime badkamer. Je kunt zien dat er aandacht aan de inrichting is besteed. Bovendien is er een privézwembad waarin op ieder moment van de dag kan worden afgekoeld. . Zelfs een starters pakket met Belgisch bier ;D
    Een rustige buurt en super leuk voor de kids .

    Els en Charl ,Nogmaals bedankt voor alles

  • Ron & Ria Foks 05/02/2017

    Top locatie met alles erop en eraan….overal is aan gedacht door Charl en Els. Het weer was goed en we hebben veel gezien en gedaan
    Het was 14 dagen genieten !!
    Charl en Els bedankt voor de gezelligheid en de goede zorgen….
    PS: doe ook de buren de groeten van ons !

  • lian 10/03/2017

    We hebben heerlijk genoten van het appartement en de ochtend duik in het zwembad.
    Het is er heerlijk rusting en de duikvoorzieningen zijn perfect.
    We konden heerlijk koken en barbecueën of lekker ontbijten op de patio.
    De eigenaars Els en Charl zijn fantastisch.

  • The new palapa:)
    Martin

    We (4 people) had a very nice time at Kas Iguana. It was the second time for me being here.
    The house has a lovely garden where you will find a lot of tropical plants and birds.
    You can start your day with a good breakfast in the porch.
    The highlight of the house is the beautiful pool and the new palapa where we relaxed in the evenings.
    Many thanks to our hosts Els and Charl for their hospitality.
    On my next trip to Bonaire I will book Kas Iguana again.

  • Arco, Miranda, Vaida en Lynn. 29/07/2016

    Kas Iguana is een heerlijk vakantie verblijf. Wij hebben heel erg genoten! Ook al hadden wij niet onze koffers i.v.m een storing op Amsterdam. Het huis is mooi, schoon en van alle gemakken voorzien. De tuin is mooi met veel bezoek van allerlei vogels, leguanen en hagedissen. Het zwembad in de tuin is super. Els en Charl zijn heel erg gastvrij en behulpzaam. Bonaire is super om te snorkelen/duiken en heerlijk rustig. Het centrum van Kralendijk is dichtbij. Een bezoek aan Washington Slagbaai National Park is zeker de moeite waard. Wij zouden hier graag nog een keer terug komen!

  • Rare Yellow-shouldered Parrot at Kas Iguana
    Nagi Aboulenein 09/07/2016

    We enjoyed a great two-week stay at Kas Iguana. The house was great, very well maintained, and had a very well equipped kitchen. It is conveniently located close to downtown Kralendijk as well as the supermarkets (less than 10 minutes drive). The well-landscaped garden has a very nice pool, and it also attracted some very interesting birds (various doves, troupials, quits, parakeets, parrots, including the endanged yellow-shouldered parrot, hummingbirds, etc).
    Contrary to some other places we had looked at, there is no extra charge for using the AC during Bonaire’s hot and humid nights, which was great.

    For divers, the home also has a lockable storage area with cleaning tank, shower, hangers for wetsuits, BCDs and regulators. Having this storage locker was an excellent feature, and made it very convenient to hang up diving gear over night, so that it would be dry and ready to go by next morning.

    Thanks to Els and Charl for helping make our vacation on Bonaire such an outstanding one – we look forward to future visits, and the first place to check for availability will be Kas Iguana.

  • BUNEL 17/04/2016

    Nous avons passé un très agréable séjour dans la Kaz Iguana. Charl est venu nous chercher à l’aéroport et nous a fait faire un petit tour en voiture dans le centre ville pour nous montrer les restos sympas de la ville, l’office du tourisme, les supermarchés…etc.
    Des boissons fraîches et de quoi grignoter nous attendait à notre arrivée.
    Avec Els, son épouse, ils ont été aux petits soins avec nous, toujours disponibles pour rendre notre séjour agréable.
    La maison est très bien placée, à deux pas des commerces et du centre-ville, nous avons circulé à vélo et pris une voiture juste pour les trois derniers jours. Le quartier est calme, je recommande vivement ce logement !

  • ab en ria 15/03/2016

    We zijn net een week terug ,maar willen al weer terug! Wat hebben we het er geweldig gehad. Een compleet appartement/ huis voor je zelf. Alles was prima in orde en helemaal compleet. De tuin is heel mooi, en fijn dat je overal plekjes hebt waar je kan zitten met telkens weer een ander uitzicht.Elke keer hoor je weer andere vogels en de kolibries vliegen af en aan. Regelmatig een plons in het zwembad is lekker verfrissen. Els en Charl zijn fantastische gastheer/vrouw. Niets is hen te veel.Zij geven goed tips voor wat te doen en te zien op het eiland. Danki, Danki, danki
    Al met al fantastisch en een plek om zeker terug te komen.

  • Janny en Freddie 23/01/2016

    Voor aanvang van onze vakantie, middels de mail goede voorlichting gekregen van de verhuurders Els en Charl Peters.
    Charl stond ons bij aankomst op het vliegveld op te wachten en bracht ons naar ons verblijf.
    We verbleven in “ Kas Iguana”, zijnde een van de twee onder een kap vakantiewoningen, met zwembad.
    Zowel de woning, zwembad als omgeving waren naar tevredenheid, mooi en goed.

    De verhuurders Els en Charl waren leuke mensen en stonden direct voor je klaar als er iets was.(Ze wonen naast de twee huurwoningen)
    Dus een erg leuke tijd gehad, mooi huis, lekker zwembad, fijne buren en natuurlijk lekker weer.

  • Wilko en Marja 29/08/2015

    Hebben echt een heerlijke tijd gehad in een goed huis! Ruimte genoeg voor 2-4 personen. Het belendende appartement had geen direct contact met ons huis door de brede tussenruimte (wasruimte en ruimte voor duikspullen en buitendouche). Dat is heel prettig. De twee prima slaapkamers hadden een goede airco met daar tussenin een voldoende ruime badkamer met lekkere inloopdouche. De volledig ingerichte keuken had een goede koelkast met magnetron en fornuis met gasoven. Al met al prima voor elkaar. Alle ramen konden goed opengezet worden waardoor er continu een lekker windje door het huis ging.
    Het zwembad was heerlijk, groot genoeg, lekkere temperatuur en goed bijgehouden met naast een zonneterras ook een ruime schaduwplek en een ruime veranda aan het huis.
    Het huis werd iedere week schoongemaakt met daarbij schoon beddengoed, ruim voldoende handdoeken (2 maten) en keukenlinnen.
    In de nabije omgeving zijn genoeg voorzieningen met supermarkten, restaurants, afhaalrestaurants en het centrum van Kralendijk ligt op 5 autominuten afstand.
    Wij gaan zeker nog een keer terugkomen en kunnen deze accomodatie aan iedereen aanraden!

  • Andy van Dijk 29/03/2015

    Genoten van het het heerlijk kalme Bonaire en het fijne Kas Iguana! Alles erop en eraan met een fijn zwembad. En prachtige kolibries, leguanen en hagedissen in de tuin. Tip: regel een auto, zo verken het het eiland het makkelijkst! Bedankt Els Charl en Peter voor de vriendelijke service!

  • Kolibri's in mijn achtertuin.
    Ruud 28/02/2015

    Ik ben al een paar keer op Bonaire geweest en Kas Iguana is mij het best bevallen. Het heeft twee slaapkamers met airco, een fijne living met tv en internet aansluiting en een eenvoudige maar goed uitgeruste keuken van waaruit je met je bordje ontbijt heerlijk op de ruime porch de dag kan beginnen met genieten. Het appartement ligt aan de rand van de bebouwing en toch op slechts geringe afstand van het centrum van Kralendijk met z’n boulevard en rustieke restaurantjes. Bij gebrek aan O.V is het huren van een auto wel aan te raden en sowieso praktisch omdat je dan overal op het eiland kan komen. Ik heb zelf toch best veel bij het huis gebivakkeerd omdat het er prettig toeven is, zeker met de aanwezigheid van het zwembad. Zelf duik ik niet, maar er is een geode voorziening in de vorm van een tussenruimte tussen de twee appartementen waar duikuitrusting kan worden schoongemaakt en opgeborgen achter een hek met slot.
    Ik ga zeker weer een keer terug naar deze plek.

  • Mario 28/12/2014

    Die Reservierung über Els Peters ging sehr schnell und Problemlos von statten und auch vor Ort war sein Bruder Peter sehr hilfsbereit. Die Wohnung war so wie beschrieben, gut gepflegt (ist ja auch fast noch neu) und gut ausgestattet. Einmal die Woche kommt die Reinigungskraft. Etwas störend ist die Schule gegenüber wenn man bei offenen Fenstern schläft und ausschlafen möchte, aber auch hierfür gibt es Abhilfe, Fenster schließen und Klimaanlage an. Die Lage ist etwas Abseits aber nach ca. 5 min. mit dem Auto ist man schon am Hafen bzw. der Einkaufs(meile) oder auch schönen Restaurants. Der Pool ist sehr schön und sauber und wird regelmäßig von den ebenfalls sehr netten Nachbarn gereinigt. Insgesamt ein sehr schöner und entspannter Urlaub.

  • Cor en Marga 01/11/2014

    Onlangs zijn we thuisgekomen van een onvergetelijke vakantie op Bonaire. We verbleven in het appartement Kas Iguana, een twee-onder-één-kap accommodatie met veel privacy. Wij kozen deze locatie omdat die heel geschikt is voor duikers. Afspoeldouche, grote spoelbak en op/uit-hangfaciliteiten zijn aanwezig. Het appartement was uitstekend geoutilleerd, heeft o.a. een prima keuken, zeer goede bedden en een ruime badkamer. Je kunt zien dat er aandacht aan de inrichting is besteed. Bovendien is er een nieuw privézwembad waarin op ieder moment van de dag kan worden afgekoeld. Hoewel het maar een paar kilometer ligt buiten Kralendijk en de duik- en snorkellocaties, is het appartement op een rustige plek gesitueerd waar volop genoten kan worden van de natuur. Wat ons betreft een aanrader.
    Marga en Cor

  • zon en witte strandjes
    Jan en Wilma Lauwers 12/03/2015

    We hebben twee heerlijke weken gehad op het mooie relaxte Bonaire.
    Het appartement was gezellig ingericht en alle voorzieningen waren ruimschoots aanwezig.
    ‘s Morgens kon je heerlijk onder de porch ontbijten en genieten van de zingende vogels
    en andere dieren die voorbij kwamen.
    Verder hebben we genoten van de mooie grote tuin en het net nieuwe zwembad.
    We zullen er zeker nog eens terug komen.
    Charl en Els bedankt.

  • blauwstaartsmaragd kolibri
    Leonie van der Kolk 08/02/2014

    Wij zijn in de voorjaarsvakantie twee weken op Bonaire geweest en verbleven in Kas Iguana. Het is echt een heerlijk huis. Prettige tuin met veel vogels in een voor ons rustige buurt. Ik zeg ‘voor ons’ omdat wij ‘s ochtends om 08.15 al vertrokken om te duiken en ‘s middags rond 4 uur weer terug waren. Naast het huis zit nl een schooltje , maar tijdens de schooltijden waren wij er niet, dus dat was geen probleem.
    De boulevard is helaas niet lopend te bereiken, maar met zo’n leuke tuin heb je de boulevard ‘s avonds ook helemaal niet nodig. Wij gingen gewoon heerlijk BBQ’en. Dus voor een duikvakantie waarin je op zoek bent naar rust kan ik Kas Iguana van harte aanbevelen.

  • Hetty 18/11/2013

    Een paar dagen geleden teruggekomen van het schitterende Bonaire. Wat een heerlijk en geweldig huis met alles er op en eraan. Er is werkelijk aan alles gedacht. Eerste instantie heel fijn contact gehad met Els en Charl ( fantastische mensen en begrip vol) . Ik heb het eiland voor de 8e keer mogen bezoeken en zeker niet voor de laatste keer. Tijdens het ontbijt was het genieten van de vele vogels en salamanders. Kortom het was toppie.

  • Edwin 29/11/2013

    Kas Iguana is een mooi net huis met voldoende ruimte en rustig gelegen aan het eind van de weg. Als het zwembad klaar is heb je niets meer nodig (op een gevulde koelkast na dan). Peter weet waar je moet zijn op het eiland en is een hulpvaardige gastheer. Als je Bonaire wilt verkennen is een auto eigenlijk nodig (er zijn alleen taxi’s, geen ander OV). Snorkelen kan op veel plaatsen en je bent er zo. Dank voor deze Bonaire ervaring!

Write a review!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.